Monday, September 27, 2004

Gud är ateist

"if it aint Uncle Howie or Psycho+Logical-..."
Likt Dr. Dre är Necro både rappare, producent, filmregissör och skivbolagsboss. Och likt RZA är han på väg att våldta industrin - på hans Psycho+Logical- Records har Non Phixion-medlemmen Ill Bill (Necros storebror) släppt ett helt Necro-producerat debutalbum som rappare och producenter kommer att gå tillbaks till och studera.

What's Wrong With Bill? är en klassiker och 2004s absolut bästa släpp (hittils i september i alla fall, det återstår att se hur stor skada Goretex och Necro, samt supergrupperna Circle of Tyrants (Necro + Ill Bill + Goretex + Mr Hyde), Secret Society (Non Phixion + Necro) och Blood Brothers (Necro + Ill Bill) kan göra med sina släpp).

Overkill och Chasing The Dragon är musik som lyssnar på före man rånar en bank eller hoppar ut från ett flygplan - samma sorts paranoida mördarenergi som i The Most Sadistic och Futurama. Det är hardcore hiphop upphöjt med trash metal gånger punk plus knark. Glenwood Projects och Canarsie Artie's Brigade är lika bra som posse-låtarna på The Chronic och Doggystyle och Wu-Tangs solodebuter. Alien Workshop och The Final Scene är kompletta filmer på tre minuter - i den första låten tas alla utomjordingsrullar som filmindustrin nånsin brytt sig om att krysta ut och läggs i en mixer och sätts ihop som dom borde varit - i den andra görs samma sak med agentfilmerna. American History X är likt guds jävla andedräkt över ren jävla Premier-liknande produktion. Texten till Peace Sells är till 90% namn på gamla punk-, hardcore- och metal-grupper och deras låtar och plattor. Resultatet är något av det mest djupa och mångtydiga vi hört - Ill Bill visar än en gång att han menar allvar när han i Futurama säger "I recruit the true mystics / I turn goons futuristic".

Ill Bill är min favoritrappare. Han kör många stilar och ämnen, och han mördar med dom - hos likt innan annan är känsla och teknik så hänsynslöst sammantvinnat. Eftersom solodebuten släpps det här året är det lätt att ta han för en nykomling, men Ill Bill har rappat sen 1984. Det tidigaste jag hört med honom, låten Economics från The Early Years, är från 1991 (samma år som Ice-T släppte Original Gangster och Cypress Hill släppte sin första platta), och det är hett jävla material. Det är många års slit i underjorden, mycket frustration och hat, mycket blod, svett och tårar som exploderar i WWWB. Många försöker låta hårda men låter bara fjantiga, en del försöker sig på politik och konspirationer och utomjordingar men det låter bara skitdumt, och vissa försöker vara djupa och poetiska men låter bara som fittor - Ill Bill gör inget av det, när han försöker sig på nåt är det bara bangers. Såna här skivor tar eld i cd-spelaren, de får vinylspelaren att tala i tungor. Det är musiken i hörlurarna på korset, det här är vad piloten lyssnade på över Hiroshima. Det här är musiken som får dig att förlora ditt normala sinnestillstånd, musiken som delade Röda havet, det här får folk att gå upp om morgonen. Den här musiken kan återge dig din tro, den får dig att vilja mörda, den får dig att vilja starta revolutionen, den är likt manna från himlen. Köp allt som det står Uncle Howie eller Psycho+Logical- på.

http://www.necrohiphop.com
http://www.psychologicalrecords.com
http://www.nonphixion.com
http://www.unclehowie.com

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home