Monday, May 16, 2005

Spinoza, Street Villains

Grå moln och spridda skurar, ännu en efterbliven arbetsintervju - en bra dag för att tränga längre in i Spinozas föreställningsvärld - och då kan Gilles Deleuzes OM SKILLNADEN MELLAN SPINOZAS ETIKEN OCH EN MORAL vara till god hjälp.

När jag gick i högstadiet kunde jag läsa i VSU att "Spinoza uppfann hypertextlänkarna i sitt stora filosofiska verk 'Etiken', där han länkar frenetiskt fram och tillbaka" - frågan är varför jag inte kollat upp det namnet mer noggrant tidigare, för mycket av vad han säger stämmer väl överens med vad jag länge tänkt om världens beskaffenhet - det finns endast en substans, en värld, ingen utsida, ingen insida, inget överskridande, ändrar man på något påverkas hela naturen i det oändliga - hur tänkandet vida överskrider medvetandet; "Man vet inte vad kroppen kan".
"Det storartade med såväl kroppen som anden är själva det av-levande-delar-sammansatta, som ständigt sätts samman och säras enligt komplexa lagar"
Citatet ovan för självklart tankarna till Internet, och får mig att undra - när Asocialstyrelsens hemsida är nere, var läser man då Spinoza och internets immanens?

"vi eftersträvar, vill, söker el­ler begär något, inte därför att vi anser det vara gott, utan tvärtom anser vi något vara gott, därför att vi ef­tersträvar, vill, söker och begär det".

***

Necro har på sin hemsida presenterat releasedatum, låtlista, och omslag för andra volymen av mix-cd-projektet Street Villains. Alla som gillade vad han gjorde med beats från Dre, Primo, Q-tip, och 4th Disciple på första volymen kan tillsammans med mig undra hur det blir när han remixar Big Pun, Biggie, och Michael Jackson(?). Och det verkar som om Goretex den här gången hade dom där taxi-pengarna som fattades mellan honom och studion förra gången.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Folket minns våra Stora Verk, som skall gå till eftervärlden med stor vördnad! Folk skall resa obelisker och statyer till vårt minne! I Rom!

Vi ska bara hacka FRA först (genom Wireshark), så att vi kan paja hela systemet och bygga upp ett helt nytt!!!

// vsulf

9:16 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home